Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Για το 3ο γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας...

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι μένουν στο γράμμα και όχι στην ουσία του νόμου...και , ω του θαύματος , να είναι πάντα οι ίδιοι...ΠΥΣΔΕ , ΚΥΣΔΕ , αιρετοί , προιστάμενοι και παρατρεχάμενοι..."ουαί υμιν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές!!"
Εκφράζω και γω από τη δική μου μικρή γωνιά την συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των μαθητών να κρατήσουν τη σημαία του σχολείου τους ψηλά , να μην δεχτούν έτσι απλά τα κελεύσματα μιας απρόσωπης και ανήθικης γραφειοκρατίας , που βρίσκει στήριγμα στον Νόμο ερμηνεύοντάς τον κάθε φορά κατά τα καλά και συμφέροντα...
Καλή δύναμη , μην τα παρατήσετε!!!

2 σχόλια:

  1. Φίλε, αν θέλεις και την αντίθετη άποψη στο θέμα, δημοσίευσε αυτό. Συγγγνώμη για την παρέμβαση. Καλές Γιορτές.

    Εμάς, βέβαια, εδώ δεν μας απασχολεί η συγκεκριμένη υπόθεση αλλά η νοοτροπία που έχει αναπτυχθεί στην Ελληνική Κοινωνία. Το γεγονός αποτελεί απλά την αφορμή.

    Γράφει λοιπόν στην συγκεκριμένη διαμαρτυρία της η πρόεδρος του συλλόγου των Γονέων (που ζητά να μην μετακινηθεί η διευθύντρια).

    Γράφει η γονέας: "Και ήρθε αυτή η γυναίκα (εννοεί την διευθύντρια) και έβαλε τάξη σε όλα, μα κυρίως έβαλε αγάπη. Και το σχολείο μας έγινε αυτό, που έπρεπε να είναι τα σχολεία όλου του κόσμου. Μια κυψέλη δημιουργίας και αγάπης."

    Μένεις άναυδος: Πως πιστοποιείται ότι ένας διευθυντής φέρνει την "αγάπη"? Από το στόμα ενός γονέα? Και έστω ότι έφερε αγάπη. Αυτό αποτελεί κριτήριο να μην μετατεθεί? Φανταστείτε χιλιάδες διευθυντές σχολείων ανά την Ελλάδα να αποσπούσαν από ένα σύλλογο γονέων μία παρόμοια αναφορά αγάπης. Και να μην μετατίθονταν! Θα καταργούνταν, για πάντα, οι μεταθέσεις!


    Γράφει η γονέας: "Τα παιδιά αγάπησαν αυτήν, αγάπησαν τα μαθήματα, αγάπησαν το σχολείο τους σαν το σπίτι τους. Το φροντίζουν. Το προσέχουν."

    Μένεις κατάπληκτος: Πρώτον. Πως ξέρει η γονέας ότι συνέβη κάτι τέτοιο? Έκανε δημοσκόπηση? Έκανε ψηφοφορία? Δεύτερον. Πότε, συνήθως, αγαπούν οι μαθητές τον διευθυντή? Όταν γλυτώνουν τα μαθήματα ή δεν τιμωρούνται για παραβατικότητα. Άρα, σε τέτοια περίπτωση οδηγούμαστε στην περίπτωση που όλοι οι διευθυντές αφήνουν το σχολείο να γίνει "μπάχαλο", προκειμένου να γίνουν αγαπητοί και έτσι να κρατήσουν την θέση τους!


    Γράφει η γονέας: "η ίδια δήλωσε ότι δεν θέλει να μετακινηθεί, άλλωστε σε λίγο μπορεί να συνταξιοδοτηθεί"

    Μένεις άφωνος: Αποτελεί επιχείρημα ότι δεν θέλεις ο ίδιος να μετατεθείς? Ποιός θέλει? Αποτελεί επιχείρημα ότι πλησιάζεις προς την σύνταξη? Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι διευθυντές εκεί πλησιάζουν.


    Γράφει η γονέας: "Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την Διευθύντρια του ΠΥΣΔΕ και τηλεφωνικά, να της εκφράσω την αγωνία μας και την επιθυμία μας, όμως ... δεν μπορώ να κατανοήσω την αντίληψή της, πως "ουδείς αναντικατάστατος"!!!! ... Ουδείς αναντικατάστατος, μου είπε! Μα, είμαστε όλοι ίδιοι; Δεν υπάρχουν καλοί, καλύτεροι και χειρότεροι;"

    Μένεις κάγκελλο: Δεν είναι αναντικατάστατος ένας διευθυντής σχολείου? Τότε στην κυβέρνηση, στα υπουργεία, στις ΔΕΚΟ τι να πούμε? Εκεί θα έπρεπε οι "καλοί" να είναι ισόβιοι. Και, άμα, κάποιος διευθυντής είναι τόσο καλός τότε γιατί να μένει στην Φιλαδέλφεια? Θα τον διεκδικούσαν κι άλλοι π.χ. οι γονείς της Εκάλης!


    Γράφει η γονέας: "Ας μην χάνουμε την ουσία και ας δούμε το θέμα προς όφελος των παιδιών μας."

    Μένεις άλαλος: Ποιών παιδιών? Των παιδιών της Φιλαδέλφειας? Μόνον αυτά είναι "παιδιά" και πρέπει να έχουν το προνόμιο να έχουν αναντικατάστατο διευθυντή? Τα παιδιά της Πετρούπολης π.χ. δεν είναι παιδιά? Γιατί αυτά δεν δικαιούνται να έχουν τον ίδιο ή αντίστοιχο. Και οι "κακοί" ( = μη αναντικατάστατοι) διευθυντές που θα πάνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω αντίρρηση σε όσα λες , αλλά εμένα από προσωπική πείρα με τρομάζουν πάντα οι διαδικασίες που γίνονται στη μέση της σχολικής χρονιάς για το καλό τάχα μου των σχολείων και της υπηρεσίας...
    Επίσης , πίστεψέ με , δύσκολα ακούς από γονέα καλά λόγια για διευθυντή ή καθηγητές στις μέρες μας...κάτι καλό πρέπει να συμβαίνει στην Φιλαδέλφεια.
    Και εν πάση περιπτώσει , ας τελειώσει τουλάχιστον η χρονιά-τόση σπουδή για αλλαγή μέσα στη μέση του χρόνου;;;Αναστάτωση μόνο θα φέρει , να σαι σίγουρος/η

    ΑπάντησηΔιαγραφή