Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Ευρωπαική ένωση;;;;


Διδάσκω φέτος στο γυμνάσιο ανάμεσα στα υπόλοιπα μαθήματα και την Νεοελληνική γλώσσα. Μια από τις ενότητες του σχολικού βιβλίου είναι αφιερωμένη στην Ευρωπαική ένωση. Μέσα από μια ποικιλία κειμένων , δημοσιογραφικών , πολιτικών , λογοτεχνικών και άλλων προσπαθεί να εισάγει τους νεαρούς μαθητές στην ιδέα της πολιτικής , οικονομικής και πολιτιστικής συνάφειας των Ευρωπαικών λαών και στην ιστορική αναγκαιότητα της ένωσης τους. Εξάλλου , στην αίθουσα που διδάσκω το συγκεκριμένο μάθημα φρόντισα να αναρτηθεί ένας χάρτης της Ευρωπαικής ηπείρου , για να βλέπουμε την γηραιά ήπειρο και να την καμαρώνουμε...

Μίλησα στους μαθητές μου για την ανάγκη συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών , για τις υψηλές ανθρωπιστικές αξίες που η ευρωπαική διανόηση κατά καιρούς καλλιέργησε και άλλα "ηχηρά παρόμοια"...

Ωστόσο , με πρόλαβαν τα γεγονότα. Πριν καλά - καλά το καταλάβω ,άρχισε η "ελληνογερμανική σύρραξη"...

Κλέφτες και λωποδύτες μας ανεβάζουν οι Γερμανοί , ναζιστές και βάρβαρους τους κατεβάζουμε εμείς!!!

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας , αλλά και τον κόσμο όλο στάθηκε ικανή να υποσκάψει ταχύτατα την εμπιστοσύνη και την συνεργασία δυο μελών της Ευρωπαικής κοινότητας. Και ποιος ξέρει τι ακόμη πρόκειται να διαμειφθεί μεταξύ Ελλήνων , Γερμανών , Άγγλων και Ιταλών , Γάλλων και Πορτογάλων....δόξα τω θεώ από στερεότυπα και ρητορείες βρωμάει ο τόπος!!

Το ερώτημα είναι τι λένε την Δευτέρα στους μαθητές...φούσκα ήταν η Ευρωπαική ιδέα και έσκασε , πουλί και πέταξε ή τραίνο και δεν το προλάβαμε ;

3 σχόλια:

  1. ΦΟΥΣΚΑ, ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ!

    ΦΟΥΣΚΑ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΘ' ΟΛΑ ΑΝΤΙ-ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ, ΑΝΤΙ-ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ(;) ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ "ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑΝ", ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΑΛΛΑ ΛΑΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΑΠΟ ΛΑΟΥΣ!
    ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ,ΝΑ ΕΚΜΑΥΛΙΣΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ:

    -ΕΘΝΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ
    -ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
    -ΔΙΑΝΟΗΤΩΝ Κ.Α.

    ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ!

    Η "ΔΙΑΜΑΧΗ" ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ' ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ, ΙΣΩΣ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!

    ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΗ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΕΝΩΣΗΣ -ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΕΝΩΣΕΩΝ- ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ "ΗΧΗΡΟ", ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΥΠ' ΟΨΗ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ, ΤΕΛΕΙΩΣ, ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ!

    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σγουρό μου, πάει καιρός που οι ιδέες είναι απλώς σημαιάκια στο χάρτη. δείχνουν ότι κάτι πέρασε κάποτε από κει. Στην πραγματικότητα busines as usual.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και να σκεφτεί κανείς ότι όλα ξεκίνησαν από τα καπρίτσια ενός ταύρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή