Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Το καλοκαίρι προ των πυλών...


Ουσιαστικά , από καιρό έχει ξεκινήσει.

Τυπικά , ωστόσο , και για μας που συνηθίσαμε ως εκπαιδευτικοί να το υπολογίζουμε έτσι , το καλοκαίρι ξεκινά κάπου εδώ , μετά το τέλος των εξετάσεων και την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Το φετεινό έχω την αίσθηση πως θα είναι λίγο διαφορετικό από τα προηγούμενα - όχι μόνο γιατί από οικονομικής απόψεως δεν μας "παίρνει" για άγρια ανοίγματα. Είναι μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα εδώ στην πρωτεύουσα που δεν σε αφήνει να ξενοιάσεις.

Από αυτήν την άποψη μακαρίζω τους "επαρχιώτες" συναδέλφους . Εκεί όλα αυτά που εδώ διογκώνονται και μοιάζουν απειλητικά , μοιάζουν μακρινός απόηχος...

Πάντως , η απογραφή είναι μπροστά μας (βαρέθηκα να δηλώνω την ύπαρξή μου σε χαρτιά και ηλεκτρονικές φόρμες...κοντεύω να μάθω απέξω όλους τους αριθμούς που με αφορούν: ΑΦΜ , ΑΜ , ΑΜΚΑ , ΑΤ,......είμαι Έλλην το καυχώμαι, τι άλλο να πω!!!!)

Η ΟΛΜΕ το κατάλαβε επιτέλους πως κανείς δεν την ακολουθούσε στην άγονη αντιπαράθεση της με το υπουργείο και τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εντός των ημερών θα εκδοθούν (παιδιά ετοιμαστείτε για πτυχία ανεργίας και απαξίωσης ....)

Οι κινητοποιήσεις δεν λένε να κοπάσουν. Αυτήν την εβδομάδα όλο στάσεις και απεργίες στα μέσα μεταφοράς...ο χαλκέντερος ή μάλλον "χαλκοκινητήριος" στρατηγός μου με πηγαινοφέρνει στο Κορωπί...και όποιος αντέξει!!!

Το mundial συνεχίζεται ακάθεκτο , άλλη μια παρηγοριά για τις μάζες , για να ξεχνούν τα μεγάλα και τα σημαντικά...

Το καλοκαίρι προ των πυλών....


2 σχόλια:

  1. Τρόπος του λέγειν Κιμωνάκο...
    Παλαιόθεν Ελληνίς...που λέει και ο ποιητής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή