Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Συμφωνία του Σ

Σε συναντώ...


Σε ακούω...


Σου μιλάω...


Σε αγκαλιάζω...


Σε φιλάω...


Σε έχω...


Σε σφίγγω...


Σε αιχμαλωτίζω...


Σε απορροφώ...


Σε πνίγω...


Σε αγαπώ;


Χόρχε Μπουκάι , "Ιστορίες να σκεφτείς"

3 σχόλια:

  1. Εμένα, τελικά, σγουράκι, αυτός ο Μπουκάι δεν μου αρέσει καθόλου κι έχω διαβάσει 2 βιβλία του. Δεν ξέρω ακριβώς το λόγο. Μάλλον η πολύ...συναισθηματική γραφή, η ψυχολογικοποίηση της αφήγησης, τα ρητά και οι αφορισμοί του με χάλασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ νομίζω ότι έχει να κάνει με την φάση ζωής στην οποία βρίσκεται κανείς. ίσως πάλι εσύ δεν χρειαζόσουν τα ρητά του και τις ιστορίες του , γιατί είσαι από μόνη σου παραμυθατζού....με την καλή έννοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως λέει ο υπότιτλος του βιβλίου "με τις ιστορίες κοιμούνται τα παιδιά και ξυπνάνε οι μεγάλοι", αυτά τα βιβλία μας λένε απλά αυτό που θέλουμε ν'ακούσουμε... ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ φυσικά!
    Έτσι συμφωνώ με τη sgouro ότι ανάλογα με τη φάση της ζωής στην οποία βρίσκεσαι, άλλοτε έχεις ανάγκη να ακούσεις ρητά και ιστορίες και άλλοτε ...παραμυθιάζεσαι μόνος σου (με τη καλή έννοια το εννοώ και εγώ...)
    (Gyristroula2 ίσως τα βιβλία αυτά δεν μας λένε κάτι που δεν ξέρουμε. Είναι ωραίο όμως να τα διαβάζεις, αφού στα θυμίζουν..:) )

    Λίγο αργότερα (με νέο του βιβλίο), ο πληθωρικός Αργεντινός φρόντισε να απομυθοποιήσει το "μύθο" του έρωτα με το επιθύμιο, "Έρωτας είναι να αγαπάς τις ομοιότητες και αγάπη να ερωτεύεσαι τις διαφορές".
    Άρα... (για να (παρ-)ερμηνεύσω το επιθύμιο στη μικρή σας διαφωνία), gyristroyla2 και sgouro αν είστε ερωτευμένες με τις διαφορές... τότε η αγάπη σας δεν κρύβεται! :-)
    Πάντως εγώ τον Μπουκάι τον βρίσκω απολαυστικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή