Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Προβληματισμοί...


Αυτές τις μέρες διάλεξε το υπουργείο παιδείας , για να ανακοινώσει τις προθέσεις του για την επόμενη σχολική χρονιά και όχι μόνο.

Ανάμεσα στα πολλά και ηχηρά που ακούστηκαν , δυο -τρία πράγματα μου έκαναν δυσμενή εντύπωση και τα θεωρώ απίστευτο λαικισμό.

Καταρχήν η επαναφορά της βάσης του "10". Αναρωτιέμαι πόσο χαμηλότερα θα πρέπει να πέσει το επίπεδο των πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων.

Δεν καταλαβαίνω που το πάει το υπουργείο...ή μάλλον το καταλαβαίνω και δεν θέλω να το πιστέψω. Φέτος θα έκλειναν 20 τμήματα στην επαρχία από τις σχολές που δεν συγκέντρωναν πλέον ικανό αριθμό φοιτητών /σπουδαστών. Οι τοπικές κοινωνίες δυσανασχετούσαν , γιατί θα έχαναν τους πελάτες (ενοίκια σπιτιών, καφετέριες , μπαράκια και εστιατόρια που αναζωογονήθηκαν με την παρουσία των φοιτητών).

Άλλο λαικίστικο , κατά τη γνώμη μου μέτρο , αυτό για την προσαύξηση κατά 30% των απουσιών λόγω γρίπης - ειδικά για φέτος...μα καλά , για ποια γρίπη μιλάνε; Γι' αυτήν που δεν ήρθε ποτέ;Που ήθελαν να μας πείσουν ότι είναι προ των πυλών και θα πάρει τη μορφή πανδημίας; Σαν τους βαρβάρους του Καβάφη έμοιαζε αυτή η γρίπη...Πολύ φοβάμαι πως το μέτρο αυτό άλλα συμφέροντα και ανάγκες εξυπηρετεί

Για να μην λέμε μόνο τα στραβά , υπάρχουν και θετικά στοιχεία. Αυτό , ας πούμε , για τις αποσπάσεις , που θα περιοριστούν , ή η τριετής παρουσία του εκπαιδευτικού στην περιοχή που πρωτοδιορίστηκε. Είχε καταντήσει αηδία η κατάσταση με όσους τυπικά ανήκαν στα Ψαρά και ουσιαστικά βρίσκονταν στο υπουργείο ή σε κάποιο γραφείο παίρνοντας τα μόρια του δυσπρόσιτου...ή η ιστορία με τους δόκιμους εκπαιδευτικούς που από την πρώτη τους κιόλας χρονιά έπαιρναν μετάθεση για Αθήνα ή Πειραιά.

Μένει να δούμε την εφαρμογή των μέτρων αυτών , γιατί από ευγενείς προθέσεις έχουμε χορτάσει...

Πόσο ήρεμοι ωστόσο και απερίσπαστοι μπορούμε να συνεχίσουμε τη δουλειά μας όταν βομβαρδιζόμαστε από φήμες για επιπλέον μείωση στις αποδοχές μας , για απασχόληση το καλοκαίρι σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες , ώστε να μην καθόμαστε....και τεμπελιάζουμε!!!! και άλλα γραφικά που κυκλοφορούν και που μας απαξιώνουν ακόμη περισσότερο...δεν ξέρω προβληματίζομαι και άκρη δεν βγάζω. Το μόνο που καταλαβαίνω είναι πως η κατρακύλα μας δεν έχει τέλος....

3 σχόλια:

  1. ΑΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ... ΣΧΟΛΙΑΣΩ :)

    ΜΑ ΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ;! :)
    ΠΡΟΦΗΤΙΣΣΑ ΕΙΣΑΙ; :)

    ΤΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντοτινέ ταξιδευτή , ό δαίμων του ιστολογίου έβαλε την ουρίτσα του και το σχόλιο σου χάθηκε-μπορείς να το ξαναστείλεις; Προφήτης δεν ξέρω αν είμαι , Κασσάνδρα δεν θέλω να είμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΑΝΤΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ!

    ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΑΓΑΠΗΤΗ, ΟΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ... ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ!
    ΑΛΛΩΣΤΕ, ΟΣΟΙ ΕΥΣΤΡΟΦΟΙ - 0ΠΩΣ ΚΙ ΕΣΥ - ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΝΤΕΙΣ ΚΑΚΩΝ!

    ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟ 10 ΚΑΙ ΤΗ ΓΡΙΠΗ, ΕΠΕΣΕΣ ΔΙΑΝΑ!
    ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ, ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΠΛΑ, ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ... ΛΕΦΤΑ! ΑΥΤΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ... ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ!

    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή