Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010


Μας χωρίζει μια βδομάδα περίπου από την έναρξη των μαθημάτων , αλλά όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ το αντιλαμβανόμαστε πως η νέα σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει.

Κάποιοι από μας στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου , άλλοι χωμένοι στη χαρτούρα και την γραφειοκρατία του νεοελληνικού κράτους , κάποιοι υπεράριθμοι και με το άγχος της "διάθεσης" ή της απόσπασης , πάντως όλοι έτοιμοι (;) για τις προκλήσεις της νέας χρονιάς...

Εύχομαι σε μαθητές και δασκάλους να βρουν εκείνο το κάτι που θα τους γεμίσει αισιοδοξία και θα τους κάνει να δουλέψουν με όρεξη και χαμόγελο. Ξέρω πως φέτος δεν θα είναι εύκολο διόλου , μα δεν είμαστε απλοί υπάλληλοι , είμαστε λειτουργοί , ας μην το ξεχνάμε αυτό.

Και μια προσωπική ευχή-ας μην βρεθώ ξανά στη θέση να αρχίζω μια νέα σχολική χρονιά μετρώντας απώλειες...υπάρχουν κάποιες που δεν καταπίνονται με τίποτε.

6 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά, σγουρό μου. Θα τα παλέψουμε όλα, δεν έχουμε κι άλλη επιλογή. Είμαστε τυχεροί που κάνουμε μια δουλειά που μας αρέσει, όποιες και να είναι οι δυσκολίες της. Όσο για τις απώλειες αυτού του είδους είναι ό,τι πιο δύσκολο έχω συναντήσει. Ποτέ κανένας να μη δοκιμάζεται σε τέτοιες δυσκολίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν Γυριστρούλα μου , τι να πω;Ακόμη και στα μεγαλύτερα down μου , κάποιο σήμα μου ρχεται από το υπερπέραν και παίρνω κουράγιο.
    Σήμερα ας πούμε , γύριζα κουρασμένη και εκνευρισμένη από το σχολείο στο σπίτι με το μετρό και ξαφνικά ποιες φατσούλες βλέπω να με χαιρετάνε;Τον Σπύρο και τον Γιώργο της Γ λυκείου που ανέβηκαν να γραφτούν στις σχολές τους...και ξέρεις ποιο είναι που μου δίνει φτερά;
    α)ότι πραγματοποίησαν το όνειρό τους , ειδικά ο Γιώργος , και σ' αυτό έβαλα και εγώ ένα μικρό μικρό λιθαράκι και
    β)ότι ενώ δεν τα είχα προσέξει μεσ' τη ζαλάδα μου , ήρθαν αυτά και με χαιρέτησαν...
    Καλή δύναμη Ανεστασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ εσύ δεν είσαι ...καλλιτέχνη!!!
    Σε πληροφορώ πως όλες αυτές τις μέρες έχω τόσο πολύ αηδιάσει το δημόσιο σχολείο που δεν κρατιέμαι...και με ξέρεις όταν δεν κρατιέμαι...επί δικαίων και αδίκων!!!και δεν έχω και σένα με τον μυστακοφόρο να με κυνηγάτε...
    Από κάπου πρέπει να κρατηθούμε , σε κάτι να πιστέψουμε , για να μην αλλοτριωθούμε τελείως , δεν συμφωνείς;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ απαλλοτριώθηκα από τις δυνάμεις του κακού και προσπαθώ να σηκώσω λευκό πανί μπας και μας λυπηθεί κανας χριστιανός.
    Δεν πειράζει όμως, στη ζωή είμαστε περαστικοί γι αυτό μη σκας.
    Ευτυχώς φέτος με τη γυριστρούλα κάτι θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είδες; Κανονικά δεν έπρεπε να ονομάζει ανεμόμυλο το site αλλά φάρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή